Світ
6 жовтня 2018
Індонезія: кількість загиблих через землетрус і цунамі зросла до 1649
Країні потрібно щонайменше 50,5 мільйона доларів для невідкладної рятувальної допомоги.
news-image

Кількість загиблих в Індонезії через землетрус та цунамі, що стались тиждень тому, зросла до 1649, повідомило у суботу, 6 жовтня, агентство з надзвичайних ситуацій країни. Ще щонайменше 683 людини вважаються зниклими безвісти, інформує «Є!», з посиланням на 

Рятувальники продовжують пошуки, але залишається мало надії, що їм вдасться знайти живих людей під завалами через вісім днів після катастрофи. Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що усі жертви мають бути знайдені.

Ситуація із постачанням продуктів та предметів першої необхідності на острові Сулавесі, що найбільше постраждав від стихійного лиха, залишається дуже напруженою. У багатьох людей немає доступу до питної води. На магазини та вантажівки нападають мародери. Інші країни продовжують надсилати до Індонезії гуманітарну допомогу.

Тисячі людей залишають місто Палу, яке дуже сильно постраждало, та йдуть до інших частин країни. Лікарні в місті переповнені, а медикаментів та персоналу не вистачає. Тим часом, влада попередила про збільшення ризику захворювань.

За даними ООН, майже 200 тисяч людей у країні потребують гуманітарної допомоги. Країні потрібно щонайменше 50,5 мільйона доларів для невідкладної рятувальної допомоги. За даними міністерства закордонних справ Індонезії, свою допомогу запропонували 25 країн та міжнародних організацій. 

Читайте також: На Гавайських островах зафіксували найпотужніший землетрус за останні 40 років
Читайте також: У США літак після приземлення розвалився навпіл