Світ
8 жовтня 2018
МВС Болгарії підтвердило сексуальний напад на вбиту журналістку
У болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ Болгарії підтвердили, що журналістка Вікторія Марінова перед вбивством зазнала зґвалтування. Про це заявив міністр Младен Марінов (не родич журналістці), передає "Радіо Свобода", повідомляє «Є!»

Як повідомив заступник голови поліції Іліан Єнчев, тіло 30-річної жінки виявив місцевий житель у зеленій зоні поблизу Дунаю. За декілька метрів від тіла були знайдені речі вбитої журналістки. Неподалік також був припаркований її автомобіль.

Прокурор Ґеорґі Ґеорґієв раніше заявив, що Марінова загинула внаслідок "комбінованої травми голови і задушення". Також на місці нападу бракувало деяких предметів її одягу.

Але тоді Ґеорґієв відмовився уточнювати, чи є ознаки зґвалтування, зазначивши, що слідство розглядає кілька теорій - від випадкового нападу до нападу, пов’язаного з роботою вбитої.

Як повідомлялось, у болгарському місті Русе жорстоко вбили адміністративного директора і ведучу регіонального каналу TVN Вікторію Марінову.

Варто зазначити, що останньою темою, над якою працювала Вікторія Марінова, був так званий GPGate – скандал навколо розкрадання коштів з фондів ЄС. 

Йдеться, зокрема, про фінансовані ЄС проекти будівництва об’єктів інфраструктури вартістю у сотні мільйонів болгарських левів, на яких заробляли кошти консалтингові фірми. Компанія GP Group була однією з таких фірм, і на прикладі її документації стало відомо, яким чином відбувається розкрадання грошей ЄС.

Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з найвищого керівництва держави, включно з прем’єром Бойко Борисовим. У розслідуванні також фігурує ім’я голови болгарської "дочки" "Лукойла" Валентина Златева.

Регіональний канал TVN, де працювала Марінова, був єдиний з болгарських телеканалів, який висвітлював цей скандал. У Болгарії ним також займався вебсайт журналістських розслідувань Bivol. У Румунії про розслідування повідомляв портал RISE.

Розслідування велося в рамках фінансованого Євросоюзом проекту журналістських розслідувань щодо шахрайства з коштами ЄС у Болгарії і Румунії. Його результати планувалося передати в Управління ЄС з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF).