Події
10 жовтня 2018
Командира взводу охорони арсеналу під Ічней 2 рази штрафували за пияцтво на службі
У військовій частині взагалі проблеми із пияцтвом.
news-image

Командир взводу охорони арсеналу Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області був двічі оштрафований за пияцтво на службі з початку поточного року. Про це йдеться в судових матеріалах, передає «Є!» із посиланням на  Українські Новини.

Згідно з відкритими даними Єдиного реєстру судових рішень, в поточному році ряд військовослужбовців військової частини А-1479 (6-й арсенал Міноборони) були притягнуті до адміністративної відповідальності за пияцтво.

Так, у квітні суд оштрафував на 1 190 гривень командира взводу охорони роти охорони батальйону охорони арсеналу Володимира Пастухова за перебування в стані алкогольного сп'яніння в казармі.

Крім того, в червні Пастухів знову був оштрафований на 3,7 тис. гривень за пияцтво на службі.

Також у квітні суд оштрафував на 340 гривень слюсаря військової частини, який у п'яному стані за кермом автомобіля ВАЗ 6 січня злетів у кювет у місті Ічня.

На 10 200 гривень був оштрафований водій військової частини, який керував автомобілем у нетверезому стані і втік з місця ДТП в лютому поточного року.

У лютому ж суд закрив за закінченням строків давності справу проти військового такелажної роти, який перебував у п'яному стані на ранковому шикуванні.

У січні суд посадив на гауптвахту на 7 днів солдата зенітно-артилерійського взводу за перебування на службі в нетверезому стані.

18 травня водій інженерно-саперного відділення інженерного взводу був оштрафований на 3,7 тис. гривень за те, що був на шикуванні в нетверезому стані.

На таку ж суму був оштрафований 22 червня інженер транспортного відділу.

Крім того, в лютому поточного року Служба безпеки України встановила відсутність на арсеналі Міноборони автоматизованих систем з оснащеної комплексною системою захисту інформації і вимагала притягнути до відповідальності начальника відділу зберігання боєприпасів.

Нагадаємо, 9 жовтня близько 3:30 пожежа і вибухи почалися на арсеналі Міністерства оборони близько Ічні Чернігівської області. 

Читайте також: На Чернігівщині горить та вибухає арсенал Міноборони, населення евакуюють