Події
11 жовтня 2018
Робот Софія вважає, що Гройсман підходить Україні
Прем'єр-міністр поспілкувався із роботом.
news-image

Сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман поспілкувався з гіноїдом (роботом із жіночою зовнішністю) Софією, яка вперше відвідала Україну, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Зустріч і спілкування із Софією відбулось під час презентації дітьми-інноваторами своїх розробок у сфері робототехніки.

Прем'єр-міністр привітав робота і поставив кілька запитань російською мовою, через те що робот запрограмована спілкуватися російською та англійською мовами.

Спершу Гройсман запитав про те, що вона знає про Україну.

«На території України зосереджено чверть всіх запасів чорнозему на землі. Перший в світі найбільший вантажопідйомний літак «Мрія» був розроблений українським конструкторським бюро «Антонов». Перша в світі конституція з'явилася теж в Україні, ще в 1710 році. Композиторові Миколі Леонтовичу з України належить найбільш впізнаваний і затребуваній музичний твір «Щедрик»,- відповіла йому робот Софія.

У зустрічі взяли участь також Девід Чен - директор і фінансовий директор Hanson Robotics, засновник AngelVest; Марк Гінзбург - представник AngelVest в Україні, венчурний інвестор, лідер громадської думки і TEDх спікер у сфері блокчейн-економіки. 

Пізніше, під час прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів про зустріч із Гройсманом, робот Софія сказала, що була вражена амбітністю українського прем'єр-міністра.

"Я була вражена тим, що він такий молодий і амбітний. Я вважаю, що він підходить Україні", - сказала Софія. 

 

Читайте також: Лариса Ніцой покинула прямий ефір, бо ведуча відмовилась переходити на українську мову (відео)