Події
18 жовтня 2018
Інститут нацпам'яті запускає серію відеоуроків з історії України (відео)
Наразі створено два фільми.
news-image

Український інститут національної пам’яті створив короткі відеофільми, призначені для поглиблення вивчення окремих тем на уроках історії. Наразі створено два фільми:  «Як творилася держава? Українська революція 1917-21 років» та «За що боролася Українська повстанська армія?», передає   «Є!» із посиланням на УІНП.

Кожен фільм триває близько 15 хвилин. Такий формат якнайкраще дає можливість вчителю підвести школярів до вивчення теми, а пізніше – обговорити почуте і побачене.

«Ми брали дискусійні теми і намагалися донести їх популярно до учнів. У кожному фільмі є відомі спікери-історики, використані історичні фото та кінохроніка. Все це дає можливість зануритися в атмосферу тих часів і по-новому відчути і переосмислити ті події. Ми свідомо не даємо глядачам однозначної відповіді на запитання. Наше завдання – спровокувати дискусію, розвивати критичне мислення», - розповідає одна з координаторок проекту Олена Охрімчук.

Наразі обидва фільми розміщені у вільному доступі на каналі Youtube.

Наразі готується ще один фільм – про політику Сталіна, яка призвела до Голодомору та причини, які зумовили цей злочин проти людства. А в перспективі планується серія таких фільмів.

«Це має бути своєрідний серіал, присвячений історії ХХ століття. Він розрахований передусім на старшокласників, але ми сподіваємося, що він викличе інтерес у всіх, хто цікавиться історією», - повідомила співкоординаторка проекту Ганна Байкєніч.