Події
12 листопада 2018
Під Полтавою повалили пам'ятник Леніну, який відмовлялися декомунізовувати селяни
Місцеві депутати відмовилися чіпати пам'ятник радянському вождю.
news-image

У ніч на 11 листопада в селі Крупнодеринці Полтавської області декомунізатори повалили пам'ятник Леніну, який жителі села відмовилися добровільно демонтувати. Про це повідомляє LB.ua, передає «Є!»

Бюст Ілліча повалили разом із постаментом, але не розбили. Можливо, він виявився заміцним. Хто це зробив, поки не відомо.

У вересні 2018 року Оржицька районна державна адміністрація повідомила, що питання демонтажу пам'ятника за законом про декомунізацію виносилося на сесію сільської ради Круподеринців, але не знайшло підтримки у місцевого населення і депутатів. Роз'яснювальна робота, яка проводилася з селянами і головою сільської ради, результатів не дала.

Поліція заявила, що бюст Леніна в Крупнодеринцях не перебуває на балансі сільради, бо є нічийним. Тому в діях посадових осіб Круподеринского сільської ради немає кримінального правопорушення за ст. 436-1 Кримінального кодексу (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Читайте також: На окупованому Донбасі окупанти організували продаж продуктів на «виборчих дільницях» (фото)