Події
13 листопада 2018
На Одещині в рабстві утримували сто людей
Псевдорекрутинг проводився переважно на залізницях.
news-image

Українські правоохоронці припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка займалася трудовою експлуатацією людей, передає «Є!» із посиланням на Нацполіцію.

В результаті спецоперації затримали 13 членів цієї групи. У них вилучили зброю, автомобілі та мільйон гривень готівкою.

Як розповів керівниа Нацполіції Сергій Князєв, сімейна пара, громадянин Грузії та громадянка України віком 38 років, організували в Одеській області сільгосппідприємство.

І на цьому об'єкті кілька років безкоштовно працювало близько сотні людей. Їх обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники.

Псевдорекрутинг проводився переважно на залізницях. Саме там підшукували соціально незахищених людей, обіцяли їм роботу та стабільну зарплату у 450-500 гривень на день, а також житло та харчування.

"Географія пошуку жертв - 22 області та місто Київ. За кожного доставленого "раба" вербувальники отримували по 500 гривень. На місці у потерпілих відбирали документи і телефони, змушували працювати у полі по 13 годин. Звісно, про оплату не йшлося. Непокірних били",- повідомив керівник Нацполіції.

За його словами, у результаті спецоперації, поліцейські затримали зловмисників у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв.

Двох потерпілих доставили до лікарні Одеси, інші знаходяться в Києві, проходять медогляд.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини".

Читайте також: Місцеві жителі розповіли, як пройшли вибори в «ДНР»