Події
14 листопада 2018
На Запоріжжі поліцейські створили сайт знайомств, а потім шантажували клієнтів
Сума «відкупу» становила від двох до п’яти тисяч доларів США.
news-image

Співробітники СБУ у Запорізькій області викрили організоване угруповання з діючих та колишніх представників поліції, яке спеціалізувалося на вимаганні, передає «Є!» із посиланням на СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи, яку очолював чинний поліцейський, входили двоє колишніх працівників одного із районних відділів поліції та ще один спільник.

Зловмисники створили в соціальних мережах сайт «знайомств», де розміщували оголошення щодо надання підставними особами інтимних послуг.

Після проведення «зустрічі» поліцейські затримували «клієнта» та вимагали гроші, погрожуючи кримінальною відповідальністю і розповсюдженням вказаної інформації серед родичів.

Сума «відкупу» становила від двох до п’яти тисяч доларів США.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання зловмисниками чотирьох тисяч американських доларів від потерпілого. Правоохоронці затримали двох представників угруповання під час одержання першої частини хабара у розмірі майже дві тисячі доларів США у гривневому еквіваленті.

Пізніше затримано ще двох учасників групи.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. 

Відкрите кримінальне провадження за статтею "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".

Читайте також: Політики поскандалили у прямому ефірі через «фашизм» в Україні (відео)