Київ
18 листопада 2018
Столиця повністю підготувала спецтехніку до зимового періоду, - КМДА
У разі інтенсивних снігопадів планується залучати техніку сторонніх організацій.
news-image

Транспортні підприємства Києва забезпечені всім необхідним для роботи в зимовий період. Про це повідомив перший заступник директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий в ефірі ТРК «Київ», передає   «Є!»

«Сьогодні вся спеціальна техніка знаходиться у стовідсотковій готовності до прибирання вулично-дорожньої мережі від снігу. Придбано необхідну кількість шанцевого інструменту для ручного прибирання сходових маршів, зупиночних комплексів тощо.

В ангарах підприємств вже є 35 тис. тонн солі та близько 35 тис. тонн піщано-соляної суміші для обробки доріг. Придбано 44 трактори, які дозволяють прибирати тротуари, місця, де ускладнено рух, і 10 навантажувачів.

Також маємо запас пально-мастильних матеріалів: близько 85 тонн дизельного палива і близько 50 тонн бензину», - розповів Іван Шпильовий.

У разі інтенсивних снігопадів планується залучати техніку сторонніх організацій. Транспортні підприємства вже уклали понад 160 відповідних договорів.

Також видано доручення щодо збільшення кількості рухомого складу на маршрутній мережі на час осінньо-зимового періоду.

«Протягом останніх двох років використовується світова тактика завчасного розміщення спецтехніки на вулично-дорожній мережі. Це дозволяє в разі виникнення ожеледиці або опадів у вигляді снігу негайно почати обробку доріг столиці. Зокрема, під час прогнозу синоптиків про перший сніг, 14 листопада, спеціальна техніка вже була на вихідних позиціях і вчасно вийшла на маршрути прибирання», - зазначив Іван Шпильовий.

Він зазначив, що згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації, визначено перелік вулиць Києва зі складними умовами руху, де в період снігопадів, ожеледиці в першу чергу необхідно обробляти проїжджі частини технологічними матеріалами.

Іван Шпильовий нагадав про рішення Київської міської ради від 22 травня 2013 року, яким визначено обмеження в'їзду вантажних автомобілів, транзитних вантажних автомобілів до столиці в годину пік.

Читайте також: Снігоприбиральна техніка вже працює на дорогах столиці - КМДА (відео)