Політика
22 листопада 2018
Рабінович: В Україні замерзають міста через те, що уряд провалив децентралізацію
Політик вважає, що уряд має піти у відставку.
news-image

В Україні замерзають міста через те, що уряд провалив реформу децентралізації. Про це заявив в прямому ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» народний депутат України та лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

«Ми з вами давно дали оцінку такому процесу, як децентралізація. Все, що потрібно - встановлювати тарифи, грабувати країну, збирати податки - це держава залишила собі. А все інше - старі тепломережі, зношене обладнання - це вам, дорогі громади. Це все з радістю, від серця і від душі», - саркастично заявив парламентарій.

За його словами, відсутність опалення в деяких містах - це і є результат неефективної децентралізації.

«Віце-прем'єр сказав, що опалювальний сезон почнеться крок за кроком. Ви знаєте, дорогий уряд, що коли призначать інший Кабмін, ми теж крок за кроком підемо по тому, що ви зробили. І обов'язково дамо вам оцінку. Як ви робили децентралізацію, як ви обіцяли, що не будете грабувати, красти, що ви будете будувати чесну країну», - підкреслив народний депутат.

Вадим Рабінович вважає, що за провал децентралізації, зрив опалювального сезону, кризу в економіці, скандал з главою Державної фіскальною службою уряд повинен подати у відставку.

«Хочу ще раз нагадати, що одним з головних бюджетоутворювальних відомств повинна бути митниця. Після того як ви прибрали Насірова (екс-глава ДФС Роман Насіров, - ред.), ви поставили там свого Продана (і. о. голови ДФС Мирослав Продан, - ред.). Зараз Продан втік в багажнику автомобіля за кордон. Я зібрав десятки виступів прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, де він говорить, що відповідає за Продана, що особисто несе відповідальність за нього», - обурився лідер партії «За життя».

За його словами, в будь-якій цивілізованій країні уряд після такого скандалу сам пішов би у відставку.

«Ви не збираєтеся піти у відставку від тієї ганьби, що зараз відбувається? У мене таке враження, що зібралися якісь відморозки. Навіть в африканській країні після такого уряд би пішов у відставку. Замерзають міста! Але члени Кабміну продовжують нам нахабно брехати, що все добре, ми розвиваємося, йдемо вперед. Оцінку їхнім діям ми з вами дамо на виборах», - підсумував Вадим Рабінович.