Політика
24 листопада 2018
Рейтинг Рабиновича і Бойко злетів після того, як вони об'єдналися, - опитування
Опитування проводилося Центром соціальних досліджень «Софія» в усіх областях України .
news-image

Після того як Вадим Рабинович і Юрій Бойко оголосили про створення «Опозиційною платформи - За життя» їх рейтинги стрімко злетіли. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром «Софія» 18-22 листопада, інформує «Є!», з посиланням на sg-sofia.com.ua.

Згідно з результатами, Тимошенко набирає 16,2% голосів (серед тих, хто буде голосувати), Бойко, як єдиний кандидат від «Опозиційною платформи - За життя» - 14,1%.

Решта кандидатів значно відстають від двох лідерів. Президент Петро Порошенко набирає 8,2%, шоумен Володимир Зеленський - 7,9%, лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко - 7,2%. П'ятивідсотковий рубіж також долають музикант Святослав Вакарчук (5,8% голосів) і лідер Радикальної партії Олег Ляшко (5,4%). Решта претендентів не набрали і 3%.

Також було проведено опитування щодо того, за кого українці проголосували б на парламентських виборах. Лідерами з великим відривом є «Батьківщина» - 15,1% респондентів (серед тих, хто буде голосувати) і «Опозиційна платформа - За життя» (об'єднання Опозиційного блоку і партії «За життя») - 14,4%.

Також 5% -й бар'єр долають БПП «Солідарність» - 7,1%, «Слуга народу» - 6,9%, «Громадянська позиція» - 5,6%, Радикальна партія Олега Ляшка - 5,2%.

Шанси потрапити до парламенту зберігає «Самопоміч» - 4,1%. Решта партій мають рейтинг менше 3%.

Опитування проводилося Центром соціальних досліджень «Софія» в усіх областях України (на підконтрольних територіях) за винятком АР Крим. Було опитано 1024 респондента. Статистична похибка - не більше 3%.

Читайте також: Зняття Рабиновичем кандидатури стало його стратегічною перемогою перед парламентськими виборами, - експерт