Політика
30 листопада 2018
Ірина Геращенко про «обійми» Власенка: Я стримала себе від ляпаса
Геращенко заявила, що переживає психологічну кризу після того, як нардеп Сергій Власенко назвав її "підстилкою".
news-image

Заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко прокоментувала у Facebook конфлікт із народним депутатом від "Батьківщини" Сергієм Власенком, який назвав її у ВР "підстилкою", а потім вибачився та обійняв її, передає «Є!» із посиланням на Гордон.

"Я стримала себе від ляпаса, аби остаточно не перетворювати той важливий день у Верховній Раді на ганебний балаган. Як це мені далося – знаю тільки я. І як я переживаю психологічну кризу всі ці дні – теж знаю тільки я. І чи "простила" я – теж знаю тільки я. Головне, що я розблокувала таке бажане для цих товаришів голосування про вибори, щоб потім не кричали, що БПП заблокували голосування дати виборів на 31 березня під надуманим приводом", – написала вона.


За словами Геращенко, її фракція пообіцяла без вибачень Власенка не голосувати за призначення дати виборів, після чого відбулося "примирення".

"Подібні крики в бік жінок у парламенті, брудні слова і лайка звучали з цих вуст не вперше. І це можуть підтвердити з десяток моїх колежанок. Єдине – вони не наважувалися повторити це вголос. Бо боялися, що вони ж і будуть засуджені нашим консервативним суспільством, бо як саме так назвали – значить, так і є, бо в політиці всі "шльондри", "секретарши" чи як там ще. Там можна бути тільки "коханкою", бо українська жінка-політик не може бути просто членом команди чи другом", – заявила вона.


Спікер додала, що журналісти також сприяють цим стереотипам.

"Але я буду боротися. За всіх українських жінок. Яких принижують за гендерною ознакою... А з ним я ніколи більше спілкуватися не буду й руки не подам", – підкреслила Геращенко.