Світ
30 листопада 2018
Суд відправив до в'язниці пілота, знятого з рейсу через сп'яніння
На борту літака знаходилися 244 людини.
news-image

Британський суд засудив до 10 місяців тюремного ув'язнення пілота японської авіакомпанії Japan Airlines (JAL), якого раніше усунули від польоту за маршрутом Лондон - Токіо через алкогольне сп'яніння. Про  це повідомила газета Evening Standard, передає «Є!»

"Найважливіше - безпека тих, хто перебував на борту літака, що здійснює довгий 12-годинний переліт. Нетверезий стан пілота піддав ризику життя пасажирів", - наводить видання слова судді.

Відзначається, порушником є Кацутосі Дзіцукава. Йому 42 роки, він є другим пілотом в Japan Airlines.

Нагадаємо, 1 листопада стало відомо, що одного з пілотів компанії Japan Airlines зняли з рейсу Лондон - Токіо в аеропорту Хітроу через те, що він знаходився в стані алкогольного сп'яніння.

В результаті лайнер JAL здійснив політ з британської столиці в Токіо тільки з двома пілотами, хоча, за правилами авіакомпанії, їх повинно бути три. На борту літака знаходилися 244 людини, рейс вилетів з 69-хвилинною затримкою.

Повідомлялося, що ввечері напередодні вильоту цей пілот випив п'ять банок пива і дві пляшки вина: на ранок рівень алкоголю в його крові перевищував допустиму норму в 10 разів.

Читайте також: Королеву краси позбавили титулу через відверті фото