Суспільство
6 грудня 2018
Білл Гейтс вибрав п'ять кращих книг 2018 року
Список включає книги, що присвячені різним темам.
news-image

Засновник Microsoft Білл Гейтс опублікував список з п'яти книг, які, на його думку, стали кращими в 2018 році, передає «Є!»

"У цьому році мій список книг досить еклектичний. Від практичного керівництва з медитації до глибокого занурення в автономну зброю ...", - написав він у своєму блозі.


Гейтс рекомендує до прочитання книгу письменниці Тари   Вестовер     Educated ("Учениця"), в якій вона розповідає, як жага знань допомогла їй піти проти сімейних устоїв мормонів і отримати ступінь доктора філософії в Кембриджському університеті.

"Я ніколи не думав, що переймися історією дорослішання в мормонському суспільстві, але Тара Вестовер настільки хороша письменниця, що змусила мене замислитися про своє життя, коли читав про її неймовірне дитинство", - сказав мільярдер.


Бізнесмен також радить прочитати Army Of None ("Армія нікого") Пола Шарре.

"Ця книга змушує задуматися про штучний інтелект, і її неможливо обійти. Це надзвичайно складна тема, хоча Шарре надає ясні пояснення і показує плюси і мінуси машинної війни", - написав він.


Гейтс включив в список Bad Blood ("Погана кров") Джона Каррейру. Ця історія про медичну компанію Theranos, яка спеціалізувалася на новому методі аналізу крові. Засновниці Елізабет Холмс пред'явили звинувачення в підробці, що дозволила виманити сотні мільйонів доларів у інвесторів, лікарів і пацієнтів. На думку Гейтса, письменник вичерпно описує внутрішній процес зльоту і падіння компанії.

"У цій книзі є все: складні шахрайства, корпоративні інтриги, розповіді про обкладинки журналів, зруйновані сімейні відносини і смерть компанії, яка оцінювалася майже в $ 10 млрд", - заявив засновник Microsoft.


Крім того, мільярдер радить прочитати книгу 21 Lessons For The 21st Century ("21 урок для XXI століття") Юваля Ноя Харари.

"Якщо 2018 рік залишив вас в захваті від стану речей у світі, "21 урок для 21 століття "пропонує корисну основу для розуміння новин і роздумів про проблеми, з якими ми стикаємося", - розповів він.


Замикає список книга The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness ("Медитація і усвідомленість") Енді Паддікомб. Твір розповідає про життєвий шлях письменника від студента до буддійського ченця і переходить в "цікаве поясненням про те, як медитувати", написав Гейтс.

Читайте також: Російський письменник Прилєпін пояснив,чому втік з «ДНР» (відео)