Світ
8 грудня 2018
У ФСБ заявили, що українські кораблі могли загрожувати Керченському мосту
В день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.
news-image

У ФСБ РФ заявили, що закриття Керченської протоки перед захопленням військових суден України було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена, в тому числі, щодо Кримського мосту.

Інформує «Є!», з посиланям на Українську правду.

Про це заявив на брифінгу в суботу перший заступник керівника Департаменту берегової охорони Прикордонної служби ФСБ Росії Олексій Вольський, передає Інтерфакс.

"В першу чергу, це було пов'язано з попередженням провокаційної акції, яка могла бути здійснена суднами ВМС України як щодо Кримського мосту, так і по відношенню до безпеки мореплавання в Керч-Єнікальському каналі", - сказав він.

За словами Вольського, транспортно-технологічна схема в Керч-Єнікальському каналі діє таким чином, що в районах очікування накопичується велика кількість суден, в тому числі з небезпечними вантажами.

"І будь-яке відхилення від тих правил, які є обов'язковими для всіх суден (щодо переходу каналу - ІФ), можуть привезти до аварій, надзвичайних подій та техногенних катастроф", - заявив він.

Вольський додав, що в день інциденту переходу через канал очікували 166 цивільних суден.

Крім того, він вважає неправильним говорити про блокаду українських морських портів на Азовському морі з боку Росії. 

"Ніякої мови про так звану блокаду українських портів немає. Ніякої упередженості або перевищень повноважень не відбувалося", - переконаний він.
Читайте також: Полторак: Кораблі ВМС України продовжать проходити через Керченську протоку