Суспільство
10 грудня 2018
У Почаєві звільнилися всі листоноші
Заяви від листонош датовані одним днем.
news-image

У місті Почаїв Тернопільської області всі листоноші звільнилися за власним бажанням. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Є!»

Листоноші "Укрпошти" незадоволені тим, що їхню і без того маленьку зарплату можуть зменшити через скорочення кількості робочих днів, зазначає видання.

За даними ТСН, дев'ять заяв від листонош датовані одним днем. Тоді на пошті оголосили про зміну графіка роботи.

Керівник Почаївського відділення зв'язку Марія Нек розповіла, що у зв'язку зі скороченням робочих днів листоношам доведеться виконувати свою роботу швидше, а взимку заборонено використовувати службові велосипеди через техніку безпеки. За словами Нек, співробітники "впадуть від надмірної роботи", адже обійти вулиці пішки нереально.

Листоноша Світлана Хомич каже, що раніше співробітникам пошти виділяли дві хвилини на обслуговування однієї людини, а тепер і цей час скоротили. Водночас, за словами Світлани, в будь-якому разі вона витрачає як мінімум 10 хвилин, щоб видати людині пенсію.

"Як і хто буде розносити пенсії, комунальні квитанції, листи чи газети 10 тис. жителів Почаєва наприкінці грудня – невідомо", – ідеться в сюжеті ТСН.


У листопаді 2018 року голова правління "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що компанія може закрити 7 тис. відділень і звільнити 30% адміністративно-управлінського апарату, якщо не буде підвищено тарифів на доставку пенсій.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у проекті держбюджету на 2019 рік передбачено 500 млн грн, які планують скерувати на оплату доставки пенсій "Укрпоштою". Він підкреслив, що керівництво компанії пообіцяло не скорочувати сільських відділень.

Читайте також: У Facebook заборонили пости із сексуальним підтекстом