Події
15 грудня 2018
До Нового року залишилося 16 днів: поради та рецепти до новорічного столу
У 2019 році Жовта Собака передає владу Жовтій Свині.
news-image

До Нового року 2019 залишилися лічені дні. Господині вже починають замислюватися про страви, які будуть на новорічному столі.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

 У 2019 році Жовта Собака передає владу Жовтій Свині.

Ця тварина не є вибагливою в їжі. А це означає те, що догодити їй буде вкрай просто. І так складаємо разом меню на Новий рік 2019 - цікаве, доступне і корисне. До речі, астрологи настійно не рекомендують включати в новорічне меню 2019 страви зі свинини - мовляв, такий стіл може засмутити господиню 2019 року. Готувати на новорічний стіл 2019 можна наступне свіжі, мариновані та солоні овочі; рибу; птицю; яловичину, телятину, баранину; гриби; крупи; фрукти. Свиня любить овочі, зелень, тому їх повинно бути багато. Торти, печиво, пиріжки — все можна спекти на новий рік 2019, рецепти краще брати перевірені. Бажано, щоб новорічне меню для сім'ї включало 1-2 страви жовтого або червоного відтінку — це кольори прийдешнього року.


Які страви не варто готувати в новий 2019 рік

Незважаючи на те, що згідно з гороскопом, рік Свині настане 5 лютого, вважається неправильним готувати страви зі свинини, в тому числі такі: шашлики; свинину по-французьки (шубу); відбивні; паштет із свинячої печінки; холодець з використанням рульки; пельмені та інше рубане свиняче м'ясо; окіст, корейку, карбонад, сальтисон; ковбасу, що містить свинячий жир або м'ясо. Приготуйте традиційне блюдо холодець — із крил і гомілок індички, нарізку подайте рибну, а ковбасу — сиров'ялену кінську (махан).


Новорічний стіл 2019 - рецепти 
Фарширована курка ідеально влаштується на вашому новорічному столі / фото Гастроном
Курка з яблуками

Інгредієнти: 1,5 кг тушка курки 500 г кисло-солодких яблук 2 ст. л рослинного масла 1 ч. л. меду 1/2 ч. л сухого чебрецю 1 ч. л. солі мелений перець за смаком Приготування: У мисці змішайте мед, масло, чебрець, а також перець та сіль. Цією сумішшю натріть курку. Яблука наріжте четвертинками і видаліть насіння. Заповніть ними всю внутрішню порожнину птиці. Зашийте отвір, ніжки курки складіть разом і укутайте в фольгу. Також у фольгу замотайте і крила курки. Тушку курки укладіть на деко і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на півгодини. Після закінчення часу знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще близько 40 хвилин. Важливо! За 10 хвилин до закінчення запікання зніміть з курки фольгу, щоб крильця і ніжки встигли підрум'янитися. До речі, щоб курка не обгоріла під час приготування, можна покласти на неї зверху шматок фольги - це допоможе зберегти апетитну золотисту скориночку.
Для любителів риби фарширована щука - ідеальний варіант для новорічного столу / фото Польза и Вред.ru

Фарширована щука

Новорічний святковий стіл з нашим меню буде чудовим. Якщо ви любите рибку, тоді наступна страва як раз до речі. Так і на святковому столі така страва буде виглядати чудово. Для приготування щуки купіть наступні компоненти: щуку масою 1 кг, морква — 2 штуки, цибуля — 2 головки. Одна картоплина і яйце куряче — 1 штука. Вершкове масло — 50 грам. Білий хліб пару шматочків. Сіль — 2 чайні ложки приправи (білий перець, фенхель) за смаком. Стакан молоко. Для обжарювання потрібно олія рослинна. Обов'язково почистіть щуку. Видаліть також зябра. Потім відріже голову та витягніть нутрощі. Після помийте все прохолодною водою. Тушку риби необхідно відбити злегка качалкою. М'ясо має відокремитися від шкіри. Далі з риби стягується шкіра, як панчоха. Почніть робити це з голови і тягніть до хвоста. Коли знімете шкіру, відріжте хребет біля самого хвоста. Зніміть м'ясо з шкіри і хребта. Моркву і цибулину нарізати кубиками. Разом з фенхелем овочі обсмажують на вершковому маслі. Картопля очищається і друга цибулина разом з картоплею нарізається. Овочі прокручуються в м'ясорубці з м'ясом щуки. У фарш додається жовток яйця, перець і сіль. Все добре перемішують. Після чого додають обсмажену цибулю і моркву. Потім додається сіль і перець. Після чого все добре перемішується. На останньому етапі у фарш лопаткою вмішують білок курячого яйця. Тепер шкіру щуки необхідно наповнити цим фаршем. Набивати щільно не рекомендується. Тушку укладаємо на розрізаний пакет для запікання. Приставте до тушки голову, оберніть пакетом і випікайте в духовці при температурі 180С. Час випікання — 30, 40 хвилин. Готова риба повинна охолонути. Потім дістаньте її з пакета і перекладіть на блюдо. Використовуйте на свій розсуд прикраси для рибки.

Читайте також: На Житомирщині встановили національний рекорд з приготування деруна вагою 180 кг (фото)