Політика
17 грудня 2018
Вибори-2019: Порошенко пообіцяв допомагати більш достойному кандидату
Президент зазначив, що поки не готовий відповісти на запитання про свою участь у президентських виборах.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що ще не готовий відповісти на запитання про свою участь у президентських виборах. Про це він повідомив на прес-конференції в Києві 16 грудня, передає «Є!» із посиланням на "112 Україна"

"Позиція перша - я дуже довіряю українському народові. Позиція друга - я впевнений у його відповідальному виборі. Третє - якщо я ухвалю рішення балотуватися і якщо так станеться, що буде хтось більш достойний, я йому допомагатиму", - заявив Порошенко, відповідаючи на запитання про свої дії у випадку поразки на виборах-2019.

Водночас президент зазначив, що поки не готовий відповісти на запитання про свою участь у президентських виборах.

"Зараз не готовий! Тому що в нас немає виборчої кампанії. І невже ви вважаєте, що зараз це доречно, після Томосу і після всього... Якщо буде ухвалено таке рішення, то буде окрема можливість, де ви (журналісти, - ред.) зможете це обговорити", - заявив глава держави.

Зазначимо, що вибори президента України, згідно з законодавством, заплановано на 31 березня 2019 року. Вибори до Верховної Ради України мають відбутися 27 жовтня 2019 року. Про свій намір брати участь у президентській кампанії вже заявила низка українських політиків і нардепів. Президент України офіційно про намір йти на вибори не заявляв.

Читайте також: Більшість країн ЄС готові застосувати санкції проти Росії - Порошенко