Київ
20 грудня 2018
Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці України
У церемонії також взяла участь дружина президента Марина Порошенко.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці на Софійській площі у Києві. У церемонії також взяла участь дружина президента Марина Порошенко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

Мер Києва наголосив, що вже традиційно у День Святого Миколая на площі перед Софією столиця розпочинає новорічні святкування та запалюють вогнями Головну ялинку країни.

"Сьогодні тут казкова атмосфера - і Святий Миколай, і полярний експрес, і красуня-ялинка. Ми всі в новорічні свята чекаємо дива - і діти, і дорослі, - сказав Кличко. - Вірте в дива і творіть їх кожного дня! А ми як міська влада теж будемо дивувати вас, киян та гостей столиці, позитивними змінами в нашому місті!" - додав він.

Також мер закликав киян та гостей столиці передати вітання захисникам України, які сьогодні боронять державу на сході країни.

"Нехай Новий рік принесе кожному з нас те, чого ми чекаємо. А ми, українці, чекаємо миру на нашій землі. Особливі вітання в ці свята - нашим хлопцям, які, аби ми зібралися на цій площі і радісно святкували, захищають Україну на сході нашої держави. - І в Новий рік, і в Різдво, і в дощ та сніг. Я хотів би, щоб ми всі разом зараз їх привітали", - наголосив він.
"Ві-ри-мо! Че-ка-ємо!" - проскандував Віталій Кличко та кияни і гості столиці, які зібралися на Софійській площі.

Міський голова побажав усім присутнім на святкуванні гарного настрою, здоров’я,  тепла і любові, здійснення мрій, успіхів у новому році.

"Даруйте подарунки, позитивні емоції, любов та тепло друзям та близьким, які поряд з вами! Зі святом!" - сказав Віталій Кличко.

Вогні на головній ялинці на Софійській площі запалили, за традицією, вже п’ятий рік поспіль. Висота цьогорічної ялинки - 25 м. Її прикрашають 1,5 тис. іграшок та понад 3 км гірлянд, що сяють холодним "арктичним" світлом. Ялинка на Софійський площі цього року особлива: навколо неї, окрім динамічної світлової конструкції, розміщено великий екран, через який відвідувачі святкового ярмарку мають змогу передати свої вітання.

На святковому відкритті киян та гостей столиці чекав концерт, кілька фотозон, магічний тунель, новорічно-різдвяний сувенірний ярмарок, зона смаколиків, казкова алея чудес.

Святкувати Новий 2019 рік у Києві можна не тільки на Софійській площі, а й на Подолі — на Контрактовій площі та вул. Сагайдачного. Тематика новорічно-різдвяних святкувань у столиці – концепція дивовижного Північного Сяйва. 

Вперше на Софійський площі запущено потяг бажань «Полярний Експрес», де кожен охочий, проїхавши зупинку, може загадати бажання. Працюють на двох головних новорічних локаціях і різдвяні ярмарки з фуд-кортами та сувенірами.

Ялинку на Контрактовій площі, яку засвітили 15 грудня, прикрашають іграшки у стилі творчості української народної художниці Марії Приймаченко. На вулиці Сагайдачного стоять фігури дивних яскравих звірів з картин художниці. 

Читайте також: Кличко: У 2019 році плануємо замінити найбільш аварійні ділянки тепломереж