Події
21 грудня 2018
Телеведуча запропонувала перейменувати Україну
Журналістка нагадала, що найбільші російські міста були засновані київськими князями.
news-image

Україну треба перейменувати в Київську Русь, щоб у сусідній Росії відпали всі територіальні претензії, засновані на історичних фактах. Таку пропозицію зробила в своїй передачі українська журналістка Яніна Соколова, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

На противагу пропагандистським фактами про те, що сучасні українські міста нібито були створені з дозволу російських царів, вона нагадала, що найбільші російські міста були засновані київськими князями.

"Давайте поговоримо про міста, створені з благовоління правителів Київської Русі. Москва — заснована у 1147 році великим київським князем Юрієм Долгоруким. Ярославль — заснований у 1010 році великим київським князем Ярославом Мудрим. Володимир — 990 рік. А тепер розігрується великий "Київський торт": який великий київський князь заснував місто Володимир? Це можна продовжувати дуже довго, туди можна вписати все Золоте кільце", — розповіла вона.

Соколова зробила висновок, що всі міста, засновані київськими князями, належать Київській Русі.

"Тому у мене є пропозиція перейменувати Україну в Київську Русь. І тоді відпадуть усі ці "вас не існувало", "поверніть Новоросію", "Ленін вас створив". І ми заживемо дружно й щасливо разом зі своїм улюбленим молодшим братом", — резюмувала журналістка.