Події
24 грудня 2018
Прикордонники розповіли, скільки разів цього року їм пропонували хабарі
Такі дії громадян кваліфікували за статтею 369 Кримінального кодексу України.
news-image

Протягом цього року співробітникам Державної прикордонної служби України пропонували 775 разів неправомірну вигоду. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ, передає «Є!»

"З початку цього року співробітники Держприкордонслужби зафіксували майже 775 спроб підкупу свого персоналу", – розповіли у відомстві.

Зокрема, як повідомили у прес-службі, вчора у столичному аеропорту "Бориспіль" українка запропонувала прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" 20 євро неправомірної винагороди за прискорення оформлення її документів.

Схожа ситуація, за інформацією відомства, сталася минулої доби в пункті пропуску "Грушів". Двоє громадян України пропонували охоронцям кордону Львівського загону по 50 злотих кожний для безперешкодного перетину кордону без страхового полісу.

У ДПСУ наголосили, що такі дії громадян кваліфікували за статтею 369 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі". Про ці факти прикордонники повідомили співробітникам Національної поліції.

Читайте також: Російського співака не пустили в Україну, він пригрозив судом