Події
25 грудня 2018
Папа Римський закликав до миру в Україні
У своєму посланні з нагоди Різдва Франциск згадав усі кризові точки планети.
news-image

Папа Франциск під час Різдвяної служби згадав Україну серед інших країн, що страждають від війни, зазначивши, що Україні потрібен мир, щоб відновити гідні умови життя. Про це інформує ANSA, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Згадаймо й про Україну: тільки з миром, що поважатиме права кожного народу, країна зможе оговтатися від пережитих страждань та відновити гідні умови життя для своїх громадян», - сказав понтифік.

У своєму посланні з нагоди Різдва Франциск згадав усі кризові точки планети, від "улюбленої Сирії" до Ємену, від Африки до латиноамериканських країн, розірваних соціальними та політичними конфліктами, як Венесуела та Нікарагуа. Понтифік також висловив надію на зближення двох Корей.

"Це Різдво спонукає нас знову осягнути братерські зв'язки, що об'єднують нас як людських істот і зв'язують всі народи світу. Дай можливість ізраїльтянам та палестинцям відновити діалог та стати на шлях миру, що зупинить конфлікт, який вже більше семидесяти років знекровлює землю, обрану Господом, щоб посіяти любов». – сказав Папа у традиційному благословенні Urbi et Orbi.
Читайте також: УПЦ МП звернеться до Конституційного суду через закон про назву