Політика
25 грудня 2018
«Ми не настільки брати»: у Росії кажуть, що втратили довіру до Білорусі
У РФ більше не хочуть безоплатно допомагати Білорусі.
news-image

Росія більше не має наміру безоплатно допомагати Білорусі. Про це заявив перший віце-прем'єр і міністр фінансів РФ Антон Силуанов, якого цитує РБК. Таку позицію він пояснив втратою довіри до Мінська, передає «Є!»

«Ми говоримо: не можна бути одностороннім, вигоди односторонні мати. Ви наш сусід, наш союзник по Союзному договору, але останнім часом довіра втрачена», - сказав Силуанов.


За його словами, Москва і Мінськ «не такі брати, щоб всі наші субсидії віддавати».

«У нас є недовіра до роботи вашої митниці. Нехай тоді наші митники працюють разом з вашими, налагодимо обмін даними», - зазначив міністр.


Як приклади недобросовісної співпраці з боку Білорусі Силуанов згадав розчинники, санкційні продукти і контрафактні сигарети, що поставлялися в Росію.

Нагадаємо, Росія неодноразово звинувачувала Білорусь у постачанні продуктів, що потрапляють під ембарго, під виглядом білоруських, а також в експорті неякісних сигарет.

Також у РФ стверджують, що кілька років тому Мінськ закуповував у Москви нафту і нафтопродукти за нижчими цінами і реекспортував їх за межі Митного союзу під виглядом розчинників та розріджувачів. При цьому вони не потрапляли під дію двосторонньої угоди, яка зобов'язувала перераховувати до російського бюджету експортне мито від продажу нафти і нафтопродуктів в далеке закордоння. 

Читайте також: Біля кордонів Латвії помітили російський розвідувальний літак