Події
26 грудня 2018
Під російські санкції потрапили Мураєв, Вілкул, Колесніков і Новинський
В оновленому списку санкцій 567 фізичних осіб та 75 юридичних осіб.
news-image

Лідерів і народних депутатів партії "Опозиційний блок" включено до переліку осіб, щодо яких постановою уряду РФ від 25 грудня 2018 року №1656 запроваджено спеціальні економічні заходи, передає «Є!» із посиланням на Lb.ua.

Зокрема, санкції введено стосовно голови партії "Опозиційний блок" Бориса Колеснікова, народного депутата Вадима Новинського, а також Олександра Вілкула, котрий може бути висунутий від партії кандидатом у президенти.

Крім того, у списку - інші депутати фракції, які не підтримали створення на базі фракції групи "Опозиційна платформа - За життя", передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, санкції запроваджено щодо народного депутата, лідера партії "Наші" Євгена Мураєва.

До оновленого списку санкцій були додані народні депутати із фракцій БПП, "Народний фронт", "Самопоміч", "Батьківщина", зокрема Олександр Абдулін, Руслан Демчак, Микола Княжицький, Георгій Логвинський, Тетяна Острікова, Віктор Пинзеник, Альона Шкрум та інші.

Санкції також накладено стосовно голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала.

Як повідомлялося, в оновленому списку санкцій 567 фізичних осіб (було 322) і 75 юридичних осіб (було 68).

Під санкції потрапили, зокрема, "Укроборонпром", "Укрспецекспорт", "Центренерго", "Перша логістична компанія", транспортно-експедиторське підприємство "Вертикаль".

Санкції передбачають блокування (заморожування) безготівкових грошових коштів, бездокументарних цінних паперів і майна на території Росії та заборону на перерахування коштів (виведення капіталу) за межі Росії.

Санкції можуть бути скасовані у разі скасування Україною санкцій проти російських громадян і юридичних осіб.     

Читайте також: «Він має здохнути»: нардеп Мосійчук і політолог влаштували бійку в прямому ефірі (відео)