Суспільство
28 грудня 2018
Екс-керівник Миколаївського аеропорту визнав себе винним у дачі хабара голові ОДА
Сума хабара віднесена на користь державного бюджету.
news-image
Екс-керівник КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» визнав себе винним у тому, що надав хабар у розмірі 700 тис. грн голові Миколаївської ОДА. Його засуджено до позбавлення волі строком на чотири роки з іспитовим терміном на 1 рік. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.
"Сьогодні, 28 грудня 2018 року, суддею Центрального районного суду м. Миколаєва затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Генеральної прокуратури України та екс-керівником КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» і його захисниками, відповідно до якої його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України, а саме надання неправомірної вигоди у сумі 700 тис. грн голові Миколаївської ОДА", - йдеться у повідомленні.

Посадовець стверджує, що таким чином намагався вирішити питання про підписання трудової угоди та призначення його директором підприємства.

Виносячи вирок, суд взяв до уваги, що екс-посадовець повністю визнав свою провину в інкримінованому злочині та співпрацював зі слідством.

Сума неправомірної вигоди віднесена на користь державного бюджету.

Як повідомлялося, 28 грудня 2017 року був затриманий директор комунального підприємства «Миколаївський міжнародний аеропорт» Михайло Галайко під час намагання дати хабар в розмірі 700 тисяч гривень голові ОДА Олексію Савченку.

31 грудня 2017 року Заводський райсуд Миколаєва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці, але затриманий вийшов під заставу у 2,5 млн грн.

Читайте також: У Мінсоцполітики заявили, що зарплати українців зростають швидше, ніж витрати на «комуналку»