Політика
28 грудня 2018
Партія Рабиновича випереджає інші політичні сили і виходить на друге місце, - соціологія
Політична партія Вадима Рабиновича «Опозиційна платформа - За життя» виявилася на другому місці в рейтингу електоральних симпатій.
news-image

Відповідні дані опублікував Центр соціальних досліджень «Софія» за результатами проведеного опитування, передає «Є!».

Серед респондентів, які беруть участь у виборах, за партію «Батьківщина» планують проголосувати 16,7%, за «Опозиційну платформу - За життя »- 11,1% опитаних, а за« Слугу народу »- 10,8%. П'ятивідсотковий бар'єр також долають «Блок Петра Порошенка «Солідарність», партія «Громадянська позиція» та Радикальна партія Олега Ляшка, сказано в повідомленні.

Згідно з результатами соцдослідження, якби президентські вибори відбулися зараз, більшість респондентів проголосували б за Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського та Юрія Бойка.

За Юлію Тимошенко готові проголосувати 16,9% опитаних, за Володимира Зеленського - 11,3%, а за Юрія Бойка -10,9% респондентів. З огляду на статистичну похибку, необхідно також вказати, що деякі потенційні кандидати також мають шанс пройти до другого туру виборів. Досить високі показники у Петра Порошенка (9,4%), Анатолія Гриценка (7,9%) і Олега Ляшка (6,3%), - говориться в дослідженні «Софії».

Відзначимо, соцопитування проходило з 16 по 25 грудня 2018 року в усіх областях України (за винятком непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим). У ньому взяли участь 2003 респондента у віці старше 18 років. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,2%.