Китайський космічний апарат «Чан'е-4» надіслав перший знімок зі зворотного боку Місяця
Раніше "Чан'е-4" успішно здійснив посадку на зворотну сторону супутника Землі.
news-image

Космічний апарат "Чан'е-4", що зробив в четвер вранці м'яку посадку на природному супутнику Землі, надіслав перший в історії знімок поверхні зворотної сторони Місяця, знятий з близької відстані. Про це повідомила Китайська корпорація аерокосмічної науки і техніки (CASC), передає «Є!»

"3 січня о 10:26 за місцевим часом "Чан'е-4" успішно сів на зворотний бік Місяця, - йдеться в опублікованому на сайті CASC повідомленні. - О 11:40 апарат зробив перший в світі знімок поверхні зворотної сторони природного супутника Землі, знятий з близької відстані ".


Зв'язок "Чан'е-4" з Землею здійснюється за допомогою супутника-ретранслятора "Цюецяо" - першого в історії космічного апарату, який приступив до роботи на гало-орбіті в точці Лагранжа L2 на зворотному боці Місяця. У цій локації супутник здатний довгий час зберігати стійку позицію щодо Сонця і нашої планети.

Місячний апарат "Чан'е-4" був успішно запущений з космодрому Січан в провінції Сичуань 8 грудня. Основне завдання проекту "Чан'е-4", що складається з автоматичного посадкового модуля і місяцеходу, полягає в дослідженні зворотного боку природного супутника Землі, зокрема у вивченні мінерального складу, структури місячної поверхні, а також виконанні низькочастотних радіоастрономічних спостережень.