Світ
8 січня 2019
Туристам доведеться заплатити за виїзд з Японії
На думку влади, податковий збір дозволить розширити і зміцнити інфраструктуру туризму.
news-image

В Японії набрав чинності закон, згідно з яким кожен турист, що виїжджає з країни, зобов'язаний заплатити податок. Про це овідомляє The Mainichi, передає «Є!»

Відзначається, що сума податкового збору для виїзду становитиме 1 тис. єн (близько 257 гривень). Закон діє для громадян всіх країн.

Від сплати збору звільняються особи, які купили квитки до 7 січня, діти до двох років, транзитні пасажири, дипломати і пасажири урядових спецрейсів.

Також податок не платитимуть екіпажі суден і літаків, а також пасажири в разі вимушеної посадки літака або заходу в порт корабля через погодні умови.

Влада країни підрахувала, що до 2020 року Японію відвідають близько 40 мільйонів туристів. У 2019 дохід від податку на виїзд досягне 50 мільярдів єн. Водночас продовжить діяти закон про безкоштовну видачу віз.

Податковий збір дозволить розширити і зміцнити інфраструктуру туризму. Зокрема, планується ввести систему автоматичного розпізнавання осіб в аеропортах, підвищити привабливість туристичних визначних пам'яток і надавати більш повну інформацію і сервіс туристам.

Читайте також: В Японії знайшли скарб XV – XVI століть