Суспільство
15 січня 2019
Паризька опера відмовилася від роботи з танцівником Полуніним, який обіцяв молитися за Путіна
Установа не співпрацюватиме із артистом через дописи у соцмережах.
news-image

Паризька опера більше не буде співпрацювати з всесвітньо відомим танцівником Сергієм Полуніним. Раніше артист розкритикував людей із надмірною вагою, а також зробив гомофобний допис у соцмережі. Про це повідомляється на офіційній сторінці опери в Twitter, передає «Є!» із посиланням на Громадське.

«Враховуючи публічні заяви, зроблені Сергієм Полуніним, директор (опери — ред.) з танців Орелі Дюпон вирішив не запрошувати артиста. Ці зауваження не відповідають його цінностям та цінностям установи», — йдеться в заяві.

Раніше Полунін на своїй сторінці в Instagram розкритикував людей із надмірною вагою, зазначивши, що це «некрасиво» і є наслідком ліні людей. Пізніше він видалив цей пост.

Крім того, як повідомляє France 24, Полунін зробив гомофобний та сексистський допис у соцмережі.

«Мужик повинен бути мужиком на сцені, вже є балерина, не повинно бути двох. Чоловік повинен бути чоловіком, а жінка жінкою. Чоловіча і Жіноча енергії створюють баланс. Ось чому у вас є яйця. Те ж саме поза балетом, мужики, що з вами? Жінки в світі зараз намагаються стати на роль чоловіків», — написав він.

Зазначимо, що в лютому Полунін мав взяти участь у постановці «Лебединого озера» і зіграти там головну роль. Через які саме заяви артиста Паризька опера відмовилася від роботи з ним, не уточнюється.

Як відомо, український танцор 30 листопада 2018 року оголосив про прийняття російського громадянства.

Крім того, Полунін опублікував пост із підтримкою президента Росії Володимира Путіна. Зазначимо, що в Instagram артиста 10 січня з’явився новий подібний допис, в якому він каже, що «буде молитися» за Путіна, якщо той стане «лідером усього світу».

Читайте також: Український танцюрист витатуював Путіна на грудях (фото)