Політика
16 січня 2019
Рабінович: Ми зупинимо грабіжницьку приватизацію і відродимо промислову міць України
Нардеп заявив, що після виборів його політсила поверне ключові стратегічні підприємства державі.
news-image

Кабінет міністрів затвердив список об'єктів великої приватизації на 2019 рік. Таким чином нинішня влада намагається наостанок розпродати якомога більше державних підприємств, бо розуміє, що це її останній рік біля керма держави. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За його словами, зокрема, уряд має намір віддати на приватизацію «Центренерго», цілий ряд обленерго, «Азовмаш», «Сумихімпром», Одеський припортовий завод і безліч інших ключових українських підприємств.

«Ми з вами пам'ятаємо недавні історії, коли за безцінь продали Миколаївський суднобудівний завод «Океан» за суму, яка в десять разів (!!!) нижче, ніж оціночна. А яка ситуація на Одеському припортовому? Хімічний гігант, який утримував ціле місто Южне, забезпечував десятки тисяч сімей, не може приносити прибуток! Підприємство стоїть, не виробляє продукцію, люди не отримують зарплату місяцями. Тому що владі не вигідно, щоб ОПЗ працював - їм би скоріше угробити підприємство і продати, нехай навіть на металобрухт», - заявив політик.

Він зазначив, що «Опозиційна платформа - За життя» впевнена в тому, що потрібно не продавати гордість нашої держави - підприємства стратегічного значення, а розвивати їх і інвестувати в них кошти. Але нинішню владу цікавить лише швидке збагачення, тому їм простіше все продати за безцінь якомога швидше.

«Проблема ще і в тому, що навіть стратегічними підприємствами, які залишаються в держвласності, сьогодні керують різні некомпетентні «в. о.», які не несуть ніякої відповідальності ні перед ким. У підсумку - величезні збитки, скорочення робочих місць, і, знову ж таки - закриття і розпродаж найважливіших об'єктів. Але ж якщо призначити на ключові пости професійних менеджерів, держпідприємства будуть приносити Україні мільярди гривень», - підкреслив парламентарій.

Лідер «Опозиційної платформи - За життя» також заявив, що після виборів ключові стратегічні підприємства будуть повернуті державі.

«Після перемоги на виборах ми проведемо комплексну деприватизацію, повернемо державі стратегічні підприємства, поставимо на ключові посади кращих менеджерів. Одним словом, ми доб'ємося відродження і процвітання економіки України. Ми не дамо розграбувати країну остаточно!» - уклав Вадим Рабінович.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України затвердив перелік об'єктів великої приватизації на 2019 рік.