Політика
19 січня 2019
Коболєв назвав собівартість видобутку природного газу «Нафтогазом»
У приватних компаніях собівартість видобутку природного газу ще вища.
news-image

Собівартість видобутку природного газу, включаючи капітальні вкладення і всі супутні витрати на розвиток видобутку для компанії «Укргазвидобування», що входить до складу групи НАК «Нафтогаз України», становить 250 доларів за тисячу кубічних метрів.
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. 

«Повна собівартість видобутку газу, без урахування кредитних коштів, яка враховує капітальні вкладення, кошти на розвиток, на буріння, землевідведення, але без урахування транспортування і податків - становить приблизно 250 доларів за тисячу кубічних метрів», - сказав він.

За словами Коболєва, у приватних компаніях собівартість видобутку природного газу ще вища. Як повідомляв УНІАН, «Укргазвидобування» в січні-вересні 2018 року скоротила чистий прибуток на 12,2% - до 21,2 млрд грн. Чистий дохід від реалізованої продукції за вказаний період збільшився на 1,2% - до 56,4 млрд грн. Згідно зі звітом, чистий дохід від реалізованої продукції «Укргазвидобування» за вказаний період збільшився на 1,2% - до 56,42 млрд грн, а валовий прибуток скоротився на 9,47% - до 28,28 млрд грн. За інформацією компанії, показник чистого прибутку менший, ніж минулого року, у зв'язку зі зростанням операційних витрат "Укргазвидобування" для виконання програми збільшення видобутку газу.

Читайте також: «Укрзалізниця» у 6 разів підвищила ціну за групове бронювання квитків