Політика
19 січня 2019
Український політв'язень Гриб заявив про підміну ключового свідка у його справі
Гриб переконаний в тому, що в червні - серпні 2017 року від імені Тетяни Єршової з ним спілкувалися російські силовики.
news-image

Український політв'язень Павло Гриб заявив, що в суді замість Тетяни Єршової, яку, за версією обвинувачення, він нібито схиляв до тероризму, виступала інша дівчина, а листування від її імені вели силовики. 18 січня Павло Гриб зачитав заяву, в якій зазначив, що наявний в матеріалах справи переклад з української мови листування з Тетяною Єршовою "вкрай низької якості", а скріншоти листування відсутні, повідомляє "Кавказький вузол". Все це "сформувало певне упередження обвинувачення й суду", сказав Гриб.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"У січні 2017 року на сайті "ВКонтакте" на грунті захоплення закордонним мультсеріалом My Little Pony я познайомився з мешканкою Сочі Краснодарського краю, яку звали Вікторія. Я спілкувався з нею українською мовою. Вікторія сказала, що у неї є подруга Тетяна (Єршова)", - розповів Павло Гриб.

За словами Гриба, в кінці лютого 2017 року Єршова запропонувала йому перейти в Skype. Сам Гриб, за його твердженням, не хотів реєструватися в Skype і вирішив скористатися акаунтом свого знайомого Павла Капіноса, з яким подружився в соцмережі "ВКонтакте".

"Доступ до аккаунту мав не тільки я, але і Капінос", - розповів політв'язень.

Гриб переконаний в тому, що в червні - серпні 2017 року від імені Тетяни Єршової з ним спілкувалися російські силовики. 

"Мене вирішили виманити. З аккаунта Єршової написали, що співробітники ФСБ дозволять їй виїхати за кордон після зустрічі зі мною в Гомелі, від її імені вимагали мої фото. Це була оперативна легенда, як пізніше я зрозумів. Я переконаний, що справжня Єршова не була на зустрічі в Гомелі і в суді. Все це робилося (силовиками), щоб розправитися зі мною, позбавивши свободи і медичної допомоги у СІЗО", - заявив Гриб.

Як повідомляв УНІАН, раніше свідок обвинувачення у справі Гриба дала свідчення на користь українського політв'язня. Подруга Єршової частково відмовилася від своїх попередніх свідчень і заявила, що Гриб не обговорював з Єршовою плани теракту і політика не була основною темою їхніх розмов.


Читайте також: Клімкін ініціює введення біометричного візового режиму з РФ