Політика
21 січня 2019
У січні не голосувала рекордна кількість депутатів
39 нардепів не проголосували жодного разу за місяць.
news-image

У січні народні депутати продемонстрували рекордно низькі показники участі в голосуваннях Верховної Ради, передає «Є!» із посиланням на Комітет виборців України.

Так, 39 нардепів не проголосували жодного разу за місяць. Це найгірший показник за час роботи дев’ятої сесії ВР (вересень-січень). Для порівняння: у грудні жодного разу не проголосували 19 депутатів, листопаді – 7, жовтні – 14, вересні – 11.

Жодного разу в січні не проголосували: Микитась М.В., Рабінович В.З., Ковальчук Н.В.,  Мартиняк С.В., Різаненко П.О., Матіос М.В., Денисенко А.П., Мисик В.Ю., Луценко І.В.,  Скрипник О.О., Бухарєв В.В., Дубіль В.О., Соболєв С.В., Білецький А.Є., Богуслаєв В.О., Вінник І.Ю., Добкін Д.М., Добкін М.М., Довгий О.С., Донець Т.А., Жеваго К.В., Журжій А.В., Зварич Р.М., Клюєв С.П., Константіновський В.Л., Корнацький А.О., Котвіцький І.О., Мураєв Є.В., Ничипоренко В.М., Омельянович Д.С., Онищенко О.Р., Сабашук П.П., Савченко Н.В., Семенченко С.І., Бакулін Є.М., Тригубенко С.М., Чепинога В.М., Шкіря І.М., Ярош Д.А.

Загалом понад 90% голосувань Ради пропустив 81 народний депутат. Майже нульові показники голосувань в таких відомих політиків як Юлія Тимошенко (взяла участь в 4% голосувань), Нестор Шуфрич (6%), Олександр Вілкул (8%), Сергій Льовочкін (8%).

За даними веб-сайту ВРУ депутати не голосували з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження.

«Традиційно січень є одним із найменш продуктивних місяців у роботі Ради. Адже в цей час політики продовжують перебувати у неформальних відпустках і тому не з’являються в Раді. Однак цього року низька продуктивність депутатів пов’язана, в першу чергу, із початком виборів. Частина політиків зосередилися на роботі в округах та у виборчих штабах, а тому пропускають засідання парламенту. Загалом для України вже стало нормою, що робота парламенту в місяці виборів є фактично паралізованою», - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

У січні було проведено шість пленарних засідань ВР, на яких відбулося 98 голосувань. 

Читайте також: У поїзді під депутатом провалилася полиця