Події
23 січня 2019
Суд виніс вирок контрактнику, який підстрелив двох колег
Солдат бурхливо відреагував на зауваження начальника варти.
news-image

У Херсонській області суд виніс вирок контрактникові, який підстрелив начальника варти і солдата. Про це повідомляє  Експрес-онлайн, передає   «Є!» 

Зазначено, що трагедія сталася на території постового містечка військової частини, що дислокується поблизу села Нова Збур'ївка.

Зокрема, солдат бурхливо відреагував на зауваження начальника варти про недоліки у несенні служби.  

"Направив у його сторону автомат і зробив кілька пострілів, заподіявши сліпе вогнепальне поранення правого стегна з відкритим переломом кістки. На допомогу постраждалому кинувся боєць, який у цей час перебував у караулі. Солдат також почав стріляти в нього. Згідно з висновком експерта, обом військовим було завдано тяжких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень", - йдеться в судових матеріалах.

Відзначається, що проти стрільця було порушено кримінальне провадження. В судовому засіданні він своєї провини не заперечував, виправдовувався, що стріляв, бо боявся фізичної розправи з боку потерпілих.  

"Солдат-контрактник визнаний винним у скоєнні правопорушень за статтями Погроза або насильство відносно начальника із застосуванням зброї та порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості щодо застосування зброї. Його позбавили волі на п'ять років з трирічним випробувальним терміном", - пише видання.

Крім того, суд стягнув із засудженого близько 72 тис. грн за лікування потерпілих та самого звинуваченого і близько 11,5 тис. грн на залучення експерта.  

Читайте також: Голова Ради Європи вперше запросив українську делегацію