Політика
23 січня 2019
Рабінович: Поки провладні корупціонери грабують країну, прості українці півжиття збирають на житло
На думку нардепа, "влада не зацікавлена ​​в тому, щоб українці жили краще".
news-image

Поки провладні корупціонери грабують країну, прості українці півжиття збирають на однокімнатну квартиру. Про це заявив народний депутат і лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передає «Є!»

«Пересічному українцю потрібно витратити добру половину життя, щоб придбати якусь занепалу однокімнатну квартиру! Такі висновки можна зробити, якщо порівняти вартість квадратних метрів і середню зарплату», - зазначив парламентарій.

За його словами, Держстат України наводить такі цифри: середній дохід однієї міської сім'ї з двох осіб в першому півріччі 2018 року - 9541 грн.

«Дві основні статті витрат в сімейному бюджеті - комуналка і харчування. Сумарно на них йде понад 75% бюджету. Виходить, що з 9,5 тисячі обов'язкові щомісячні витрати однієї сім'ї в середньому становлять 5100 грн. Залишається близько 4,4 тисячі гривень, які теоретично можна відкласти на покупку житла. Ну, звичайно, за умови, що всі ці роки люди не будуть купувати одяг, їздити у відпустку, а економити будуть навіть на громадському транспорті. Що вже нереально! Але навіть в таких фантастичних умовах виходить, що середньостатистична сім'я зможе придбати квартиру, скажімо, в Києві, за ... 18,8 року », - підкреслив народний депутат.

Політик пояснив, що ситуація у Львові та Одесі не краще - там на квартиру також доведеться збирати понад 15 років. Те ж саме і в інших містах країни.

«Ось і виходить, що уряд постійно бреше про успіхи в економіці, але, по факту, саме він її знищив і привів Україну до того, що громадяни країни не можуть дозволити собі власне житло! Ви питаєте, чому молодь виїжджає з країни? Та тому, що в Україні у них немає можливості забезпечити себе і сім'ю базовими речами: їжею, одягом, житлом! Водночас, працюючи в країнах Європи, вони зможуть купити собі квартиру набагато швидше», - зазначає Вадим Рабінович.

Лідер «Опозиційної платформи - За життя» впевнений, що влада просто не зацікавлена ​​в тому, щоб українці жили краще.

«Поки одні у нас живуть в багатоповерхових палацах з полями для гольфу, інші - півжиття збирають на однушку. Поки провладні корупціонери грабують цю країну, прості українці - не зводять кінці з кінцями! Цій страхітливій нерівності необхідно якомога швидше покласти край!

Ми в «Опозиційній платформі - За життя» знаємо, як це зробити: потрібно покінчити з корупцією, повернути в держвласність стратегічні підприємства і почати їх відродження. А головне - якомога швидше припинити війну, яка знекровила нашу країну і позбавила мільйони наших співвітчизників житла. Про них має подбати сильна держава, яку ми обов'язково побудуємо!»- резюмував Вадим Рабінович.