Політика
23 січня 2019
Кличко зустрівся з мерами Давоса та Сент-Галлена та обговорив з ними впровадження smart-технологій
Під час дискусії також обговорювалось, як міста можуть співпрацювати, щоб залучати фінансування, інвестиції у впровадження технологій та іновацій в муніципальне управління.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі взяв участь у дискусії «Розумне фінансування розумних міст». Захід за участі мерів Давоса та Сент-Галена, представників великих фінансових компаній, влаштували в мерії Давоса, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка. 

«Новітні технології в управлінні стають все важливішими і ми повинні співпрацювати, щоб робити наші міста «розумними». Систему управління смарт-сіті у Києві ми почали втілювати 4 роки тому саме після успішних переговорів у Давосі. Тоді ми тут домовилися з німецькою компанією SAP, яка допомогла втілити в українській столиці перший проект «розумного» міста - відкритий бюджет, - відзначив Кличко.
«Сьогодні ми вже маємо чимало технологічних проектів, які успішно працюють у різних сферах життєдіяльності міста. Це і міський дата-центр, і картка киянина, онлайн запис до лікаря, електронна черга до дитсадків, система відеоспостереження «Безпечна столиця», система електронних петицій і багато іншого. Ми продовжуємо робити Київ «розумним» і продовжуємо обмінюватися корисними ідеями з іншими містами. Як сьогодні тут, у Давосі», - зазначив Віталій Кличко.

Мер Сент-Галлена Томас Шейтлін презентував інновації «Смарт сіті- зроблено в Швейцарії», над втіленням яких сьогодні працюють швейцарці.

Під час дискусії, зокрема, обговорили як міста можуть співпрацювати, щоб залучати фінансування, інвестиції у впровадження технологій та іновацій в муніципальне управління.

«Розумним» технологіям, діджиталізації різних сфер присвячено чимало заходів та дискусій цьогорічного Давосу.

Віталій Кличко також візьме участь з братом Володимиром у дискусії «Смарт-сіті. Смарт-спорт», яка відбудеться в Українському домі в Давосі. Запрошений мер Києва і на ланч-спілкування, який традиційно влаштовує в Давосі видання «Washington Post”. І на який збираються впливові світові політики, фінансисти, представники великого бізнесу, науки.
Під час форуму також заплановані зустрічі Кличка з  представниками ділових кіл. 

Читайте також: Кличко: «В рамках співпраці з Мюнхеном рятувальники отримали вкрай необхідну спецтехніку»