Події
26 січня 2019
Поранених українських моряків планують переводити до СІЗО «Лефортово»
Про це повідомив адвокат пораненого українця Василя Сороки Сергій Бадамшин.
news-image

ФСБ Росії у п'ятницю повідомила адвокатів 2 поранених українських моряків та представника СБУ, що вони направили в управління федеральної служби виконання покарань РФ документ про переведення 3 українців з медчастини СІЗО "Матросская тишина" у СІЗО "Лефортово". Про це "Громадському" повідомив адвокат пораненого українця Василя Сороки Сергій Бадамшин, інформує «Є!».

"Так, сьогодні мій колега отримав таке повідомлення від слідчих. Коли саме планують, ніхто не каже. Напевно, наступного тижня", - зазначив адвокат.

Він також заявив, що заява радника президента РФ Михайла Федотова, яку у п'ятницю оприлюднила український омбудсмен Людмила Денісова, про те, що стан здоров'я Василя Сороки задовільний, не відповідає дійсності. У заяві Федотова йдеться, що набряк на руці Сороки виник нібито через користування еспандером.

"Звісно, дивує формулювання про те, що набряк з'явився через користування еспандером. Це говорить про непрофесійний підхід з боку лікарів. Адже ми всі бачили, що набряк не зійшов з моменту операції, ми бачили його під час продовження міри запобіжного заходу 15 січня. В такому ж стані він був 22 січня. Після операції йому не пояснили, що можна робити, а що ні, фактично сказавши - "сам розминай". І лише після багаторазових публікацій, "стусанів", йому видали еспандер. Тобто вже після обрання міри запобіжного заходу", - підкреслив Валамшин.

Крім цього, адвокат наголосив, що його підзахисного не можна переводити у такому стані у звичайне СІЗО, більше того, його негайно потрібно направити до звичайної клініки, інакше йому може загрожувати інвалідність. Адвокати і омбудсмен Людмила Денісова раніше заявляли, що РФ не показує їм медичну документацію щодо процесу лікування моряків.


Читайте також: У Москві провели пікети за звільнення українських в'язнів Кремля (фото)