Події
29 січня 2019
У Криму кажуть, що пам'ятник «зеленим чоловічкам» облив киянин
У неділю ввечері було облито фарбою пам'ятник так званим "Ввічливим людям" у центрі Сімферополя.
news-image

Пам'ятник "Ввічливим людям" в окупованому Сімферополі облив киянин, запевняє уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Громадянин України, який проживає в Києві, в ніч на 28 січня облив червоною фарбою пам'ятник у Сімферополі", – заявила вона російському "Интерфаксу".
"На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання в Сімферополі, де порядок і умови його утримання під вартою повністю дотримуються", – сказала Москалькова.

За її словами, затриманому забезпечено триразове харчування, по медичну допомогу він не звертався, спальне місце у нього є.

На даний момент йому пред'явлено звинувачення у вандалізмі, впродовж трьох діб затриманому оберуть запобіжний захід.

"На мою адресу від нього жодних скарг і звернень не надходило. Він не приховує, що невдоволений ситуацією в Криму, становищем людей. Хоче надати якогось політичного розголосу, тому певний елемент провокації тут має місце", – сказала Москалькова.
"Але для мене як уповноваженого головне, щоб не було порушень процесуального законодавства та умов утримання під вартою", – додала омбудсмен РФ.

Нагадаємо, у неділю ввечері хтось облив фарбою пам'ятник так званим "Ввічливим людям" у центрі Сімферополя. На затриманого чоловіка спочатку склали протокол про адміністративне правопорушення, але пізніше завели кримінальну справу.

Комунальники вже відмили бронзовий пам'ятник, встановлений неподалік від будівлі "Державної ради Криму" в червні 2016 року.

"Ввічливі люди", як їх називають у Росії, або "зелені чоловічки", як їх називають в Україні, – евфемізм на позначення військовослужбовців Збройних сил Росії у військовій формі, але без знаків розрізнення, які з'явилися в Криму в лютому-березні 2014 роки для захоплення півострова й анексії АРК.

Читайте також: Ще два кандидати у президенти подали документи до ЦВК