Суспільство
29 січня 2019
Кому найбільше не довіряють українці: опитування
Найменшою довірою громадян України користувалися органи державної влади – уряд, Президент і Рада.
news-image

За даними проведеного в кінці 2018 року опитування найменшою довірою громадян України користувалися органи державної влади – уряд, Президент і Рада. А рейтинг довіри очолили волонтери, церква і ЗСУ, пише «Є!» з посиланням на UA News.

Такі результати дало всеукраїнське опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведене з 30 листопада по 14 грудня. Як відзначили соціологи, показники довіри до Ради, уряду і Президента серед українців традиційно дуже низькі. Так, довіряють Верховній Раді 8%, уряду – 11%, Президенту – 16%. Менше рейтинг тільки у російських ЗМІ, яким довіряють майже в межах статистичної похибки – 4%. При цьому, в порівнянні з 2017 роком, баланс довіри – недовіри до уряду не змінився, а баланс довіри до Верховної Ради підвищився з -77% до -72%.

Що стосується складу парламенту, то Верховній Раді кращий баланс довіри – недовіри має проєвропейська опозиція («Батьківщина», «Самопоміч» та інші) – 24% довіряють і 47% не довіряють. Опозиція з «колишніх» ( «Оппоблок», «За життя») – 16% довіряють і 58% не довіряють.
Рівень довіри до президента України незмінно низький протягом 2017-2018 років (16% довіряють, 70% не довіряють).

Найбільшою довірою серед українців користуються звичайні люди, які живуть поруч (68%), волонтери, які допомагають армії і переселенцям (63% і 61%), церква (51%), і ЗСУ (51%).

Читайте також:«Опозиційна платформа - За життя» Рабіновича впевнено утримує позиції в трійці лідерів