Київ
31 січня 2019
За минулий рік кількість туристів-іноземців у Києві збільшилася на 20%
Позитивна тенденція пов'язана, зокрема, з регулярним проведенням у столиці України заходів європейського і світового масштабу.
news-image

За офіційною статистикою за 2018 рік у Києві побували 5 мільйонів туристів, а кількість іноземних гостей зросла на 20% у порівнянні з 2017 роком. Про це розповів перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, пише «Є!» з посиланням на УНН.

За його словами, позитивна тенденція пов'язана, зокрема, з регулярним проведенням у столиці України заходів європейського і світового масштабу. 

"Кожен рік у Києві проходять культурні та спортивні заходи міжнародного рівня. Нагадаю, що восени Київ зустрів учасників 56-го Конгресу Всесвітньої боксерської ради (WBC), який в Україні відбувся вперше. Наприкінці весни місто на гідному рівні провело фінал Ліги чемпіонів УЄФА. Нам вдалося не тільки організувати захід, підготувати місто до його проведення, зустріти неймовірну кількість уболівальників, але і отримати позитивні відгуки про нашу роботу", – зазначив перший заступник голови КМДА.

За його словами, також Київ приваблює туристів через міста-побратими, яких у столиці України нараховується 54.

"Останній договір, який ми підписали, – це спільна заява правлячого бургомістра Берліна Міхаеля Мюллера та міського голови Києва Віталія Кличка з нагоди візиту Мюллера в українську столицю в 2017 році. Співпраця між містами здійснюється у всіх напрямках відповідно до Стратегії розвитку Києва до 2025 року, і ми маємо можливість переймати кращий світовий досвід різних країн світу", – розповів чиновник.

Він зазначив, що серед масштабних міжнародних заходів, запланованих на 2019 рік, можна виділити: проведення Днів Києва в Тбілісі, Мюнхені та Братиславі, підписання угоди про співпрацю з Сеулом і Мадридом, підписання меморандумів про співпрацю між лікарнями Києва і Буенос-Айреса, проведення Днів кіно у Флоренції.

"У цьому році плануємо відновити традиції святкування Дня Києва. Я маю на увазі запрошення міжнародних гостей та делегацій міст-партнерів. Ми повинні розуміти, що міжнародне співробітництво – це в першу чергу залучення міжнародних партнерів, інвесторів і туристів у наше місто. Залучення іноземних інвестицій нездійсненно без презентації своїх можливостей і потужностей. Зацікавити туристів неможливо без проведення культурних і спортивних заходів. До речі, в минулому році столицю відвідали 5 млн туристів, кількість іноземних гостей зросла на 20% у порівнянні з 2017 роком", –підсумував Микола Поворозник.

Читайте також:«Укрзалізниця» у 6 разів підвищила ціну за групове бронювання квитків