Світ
31 січня 2019
Америку накрили арктичні морози: місцями до -55°C (фото, відео)
Холодніше, ніж в Антарктиді, на Алясці і в Сибіру.
news-image

Сполучені Штати Америки накрили аномальні морози. У деяких районах країни температура може опуститися до -53 градусів. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta. 

Аномальні морози в США: українці розповіли як переживають арктичний холод

Причиною сильного похолодання стало морозне повітря, яке прийшло з Північного полюсу. Повідомляють про сімох загиблих.

"Холодніше, ніж в Антарктиді, на Алясці і в Сибіру. Сьогодні на Середньому Заході США температура повітря, з урахуванням вітру, опустилась подекуди до мінус 55°C", повідомляє Голос Америки.

Температура у Чікаго зранку становила -30 градусів за шкалою Цельсія. Пориви холодного вітру зробили ситуацію ще загрозливішою.

В Чикаго припинили навчання у коледжах і дитсадках. Українці розповіли, як переживають холоднечу.

"У Чикаго сьогодні -32 С, це аномально низька температура за останні 80 років. Пишуть, що через охолодженого арктичного повітря від полярного вихору, який зазвичай рухається навколо Північного полюса. Через вологість від Мічигану, відчувається як все - 40, ніс склеюється за хвилину. На пару днів закриті навчальні заклади, скорочений робочий день. Другий день комунальники неабияк заходять перевірити батареї в квартирі. Для порівняння, на льодовику Прістлі в Антарктиді сама низька температура сьогодні - 22 С", - пише у Facebook Тетяна Лоїк.
"Лякають числа, які бачиш на мобільному додатку про погоду, або дисплеї автомобіля: -22°C. Безумовно, на вулиці відчувається низька температура: морозяне повітря щипає шкіру обличчя, і при першому вдиху хочеться якнайшвидше в приміщення, де тепло. На щастя, не доводиться багато ходити – автомобіль завжди в поміч. Хоча деякі автозаправні станції не працювали", - говорить студентка Марія Гадиняк.
"Дитсадок, куди ходить його трирічний син, зачинили. Відчувається звичайно, що холодне повітря, ти втягуєш, воно таке морозне, – розповів Михайло Данилишин. – Але не відчувається мінус 46 чи мінус 50, як говорили. Мороз відчувається тільки тоді, коли є пориви вітру".
"Я пустила кожним краном маленьку цівочку води – це запобігає замерзанню води в трубах і, як наслідок, пошкодженню труб", - каже Світлана Іванишин-Угрина.
 
Вбудоване відео
 
Притулок Pacific Garden Mission відмовився від своєї звичайної практики розміщувати людей у себе не менше, ніж на 30 дні. Тепер приймає усіх, хто потребує прихистку на час морозів. У ніч з вівторка на середу тут знайшли тепло 800 осіб повідомляє видання.

Під час морозів для безхатьків також відрили двері бібліотеки та автобуси споряджені обігрівачами.

У штатах, які зіткнуться з арктичним холодом, проживає більше 55 мільйонів чоловік. Житло більшості з них не пристосоване для проживання в таких погодних умовах.

Надзвичайний стан введено в штатах Середнього Заходу – Вісконсині, Мічигані та Іллінойсі, а також в південних штатах – Алабамі і Міссісіпі. Там також очікуються сильні снігопади.

Читайте також:За минулий рік кількість туристів-іноземців у Києві збільшилася на 20%