Події
1 лютого 2019
У трьох військовополонених українських моряків погіршився стан здоров’я
Український омбудсмен звернула увагу уповноваженої з прав людини РФ на необхідність медичного обстеження та подальшого лікування моряків.
news-image

У військовополонених українських моряків Володимира Терещенка, Вячеслава Зінченка і Віктора Беспальченка погіршився стан здоров’я. Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

«У зв’язку з тим, що стало відомо про намір російського омбудсмена Тетяни Москалькової відвідати українських військовополонених, надіслала їй лист з важливими проханнями. Перш за все, перевірити стан тримання та наявність умов для лікування поранених моряків Андрія Ейдера, Василя Сороки та Андрія Артеменко», - йдеться в повідомленні.

Денісова також зазначила, що, зі слів адвокатів, у Володимира Терещенка, В’ячеслава Зінченка і Віктора Беспальченка погіршився стан здоров’я. Через це український омбудсмен звернула увагу уповноваженої з прав людини РФ на необхідність медичного обстеження та подальшого лікування моряків. 

«Чекаю на реагування Тетяни Москалькової та інформацію щодо надання необхідної лікарської допомоги», - підкреслила Денісова.

Читайте також:Полонених українських моряків звільнятимуть згідно статті Женевської конвенції - Денісова

Читайте також:Поранених українських моряків планують переводити до СІЗО «Лефортово»