Події
4 лютого 2019
Стан військовополонених українських моряків погіршився
15 січня Лефортовський суд Москви продовжив до кінця квітня строк арешту 16 українських моряків, яких незаконно затримали в Керченській протоці.
news-image

Стан поранених українських моряків, які перебувають в російському полоні погіршився. Про це в ексклюзивному коментарі "Прямому" повідомив батько одного з моряків Віктор Сорока, пише «Є!».

"Я вам скажу, що ця інформація трохи неправильна. Він з самого поранення ніяких претензій нікому не пред'являв. За останньою інформацією, яку ми отримали в п'ятницю, лікар, який оглядав його в "Лефортово", констатував, що в нього пошкоджений ще один нерв. Функції руки втрачені, пальці не працюють. Єдине, що - "синюшність" пройшла, але залишається набряк. Рука постійно "ниє". Говорить про те, що осколки, які знаходять ще в руці дають про себе знати", - розповів він про стан здоров'я свого сина Василя Сороку

Також, посилаючись на слова консула, Сорока повідомив, що погіршився стан здоров'я Андрія Артеменка. У нього погіршився зір на правому оці та сильно болить ліва рука, в якій лишаються осколки.

Окрім того, за не підтвердженою інформацією, полоненого Андрія Ейдера заразили гепатитом, а також у нього болить пошкоджене осколками коліно.

Нагадаємо, 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив до кінця квітня строк арешту 16 українських моряків, яких незаконно затримали в Керченській протоці.

25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Також 24-ом родинам українських військовополонених моряків виплатили одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Читайте також:У трьох військовополонених українських моряків погіршився стан здоров’я