Наприкінці 2022 року Польща стане остаточно незалежною від газу з Росії
За словами представника уряду Польщі, Варшава не продовжить контракт на постачання російського газу
news-image

Наприкінці 2022 року Польщі стане остаточно незалежною від постачань газу з Росії. Про це повідомив уповноважений польського уряду з питань стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наімський, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Зокрема, він сказав, що саме тоді закінчуються дотеперішні зобов’язання Польщі з придбання блакитного палива, натомість з’являться нові можливості. Вони пов’язані із завершенням восени цього року інвестиції Baltic Pipe – газопроводу, що з’єднає поклади Північного моря, через Данію та Балтійське море із Польщею.

Державний секретар у Канцелярії прем’єра нагадав, що контракт з російським Ґазпромом на постачання газу закінчиться власне наприкінці 2022 року. Як запевнив Наімський, Польща його не продовжить.

Диверсифікації постачань блакитного палива мають також сприяти наступні контракти на придбання скрапленого природного газу із Сполучених Штатів та Катару.

Польський уряд запевняє, що його енергетична політика є реалізацією цілей енергетичної політики Європейського Союзу: посилення конкуренції, інтеграція ринків газу, збільшення безпеки постачань, а також реалізація принципів сталого розвитку.

Читайте також: Турчинов назвав 6 головних загроз від Росії