Події
6 лютого 2019
З військової частини на Львівщині викрали подаровану американцями оптику на 4,5 млн. гривень
Оптичні прилади були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.
news-image

Слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, викрили факт розкрадання майна зі складу військової частини на суму 4 529 933 гривень. Про це повідомили в прес-службі ДБР, інформує «Є!» з посиланням на ZIK.

У листопаді 2018 року з однієї з військових частин на Львівщині невідомі особи викрали 7 тепловізійних прицілів марки ARCHER та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США в рамках програми міжнародної технічної допомоги.

За версією слідства, викрадення військового майна відбулося через недбале ставлення начальника складу ракетно-артилерійського озброєння до обліку та збереження ввіреного майна.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану).

Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб. На даний час слідчими територіального управління ДБР у місті Львові, проводиться комплекс слідчих дій з розшуку та повернення викраденого військового майна. Процесуальне керівництво здійснює Військова прокуратура Львівського гарнізону. 

Читайте також:Водій вигнав жінку з автобуса через те, що вона попросила вимкнути російську музику