Україна
7 лютого 2019
Синоптик розповіла, коли в Україні почнеться потепління
Після невеликого похолодання 11-12 лютого до України прийде чергове потепління.
news-image

Після невеликого похолодання 11-12 лютого до України прийде чергове потепління. Такий прогноз погоди в Україні опублікувала синоптик Наталія Діденко у своєму блозі, пише «Є!».

За її словами, нинішнє похолодання буде невеликим, проте відчутним.

"Напрямок вітру поміняється з південного, південного-східного на північний, північно-західний. Північні потоки принесуть похолодання вночі до -1...-5 градусів. У північно-східній частині України, а саме на Сумщині, Харківщині, Луганщині, стовпчики термометрів опустяться в кінці тижня до -4...-10 градусів. Денна температура повітря все одно залишатиметься з "плюсами" й коливатиметься в межах +1...+3 градусів", - пише вона.

Найтепліше буде на півдні України. Вночі передбачається близько нуля, вдень +4...+9 градусів, у Криму +7...+12 градусів.

У четвер, 7 лютого, на сході та в центрі Україні очікуються мокрий сніг та дощ. На решті території суттєві опади малоймовірні.

8 лютого черговий атмосферний фронт із Польщі принесе дощ та мокрий сніг у західні області України. 9 лютого та вночі 10 лютого опади передбачаються в західній частині, на півночі та в центральних областях. Сухо також буде вдень 10 лютого на значній частині території України.

Наступного тижня до України прийде чергова хвиля потепління. 11-12 лютого в денні години очікується поступове підвищення температури до +3...+7 градусів, на півдні та в західних областях до +5...+11 градусів. У понеділок скрізь пануватиме суха погода, лише на заході пройдуть дощі, 12 лютого опади поширяться на більшу частину території України.

А от 13-14 лютого знову похолодає на 2-6 градусів. Опади передбачаються у вигляді мокрого снігу. 

За прогнозом Діденко, погода у Києві до кінця поточного тижня буде свіжою, вночі передбачаються невеликі морози, -1...-5 градусів, вдень стовпчики термометрів коливатимуться близько нуля або в межах невеликих "плюсів". 8 лютого у столиці буде сухо, 9 лютого випадатиме мокрий сніг, 10 лютого опади припиняться. Упродовж 11-12 лютого потепліє до +2...+6 градусів, 13-14 лютого знову похолодає на 2-4 градуси. У понеділок у Києві буде сухо, надалі переважатиме волога погода, дощ або мокрий сніг, залежно від температури повітря.

Читайте також:Олег Винник здивував зміною іміджу (фото)