Політика
7 лютого 2019
Рабінович: Влада завела на Медведчука справу зі страху, що він закінчить вигідну їм війну
Рабінович подав депутатський запит до правоохоронних органів з вимогою почати розслідування про підготовку замаху на Медведчука.
news-image

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження стосовно голови політради «Опозиційної платформи - За життя» Віктора Медведчука через страх влади перед його реальною можливістю припинити війну на Донбасі, пише «Є!».

Таку думку журналістам в кулуарах парламенту висловив лідер Платформи, народний депутат Вадим Рабінович.

«Після з'їзду нашої партії було порушено кримінальну справу проти голови її політради Віктора Медведчука. Це було зроблено тому, що людина висловила свою думку про те, як відновити мир на Донбасі. Він нічого не зробив, а тільки висловив свою думку! За таке піддають переслідуванням тільки в самих пропащих тоталітарних режимах. У влади з питання закінчення війни нічого немає в мізках, а тут - реальний конкретний план. У них навіть в думках немає закінчувати війну, а від Медведчука надійшла конкретна пропозиція. Вам не подобається? Тоді скажіть, як ви пропонуєте закінчити війну, запропонуйте щось своє. Але влада не пропонує, а тільки порушує кримінальні справи», - обурився парламентарій.


Він також додав, що подав депутатський запит до правоохоронних органів з вимогою почати розслідування про підготовку замаху на Медведчука.

«Вчора Янукович, який явно не є героєм мого роману, сказав, що влада готує замах. Я подав депутатський запит про те, щоб правоохоронні органи не тільки розслідували, чи готується замах на Медведчука і що взагалі відбувається, але і усвідомили свою особисту відповідальність за те, що, можливо, буде відбуватися », - зазначив народний депутат.


Засновник «Опозиційної платформи - За життя» також підкреслив, що влада намагається придушити всі сили, які виступають проти неї і пропонують дієві варіанти припинення військового конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

«Тих, у кого є мирний план, хто протистоїть зграї при владі, намагаються перед виборами добивати. Тому що бояться політиків, у яких є можливість вивести країну з глухого кута. Сьогодні ми все більше і більше розділяємося на дві частини: «Опозиційна платформа - За життя» та всі сили, які збираються разом, щоб скинути цю владу - з одного боку, і всі інші, які цій владі підігрують, - з іншого. Я постійно чую, що стало жити краще - але це все брехня! Ситуація в країні насправді критична. Але я впевнений, що ми прорвемося. Нам вдасться все виправити», - підсумував Вадим Рабінович.

Читайте також:Рабінович: Без Медведчука про обмін полоненими не було б і мови