Політика
9 лютого 2019
Три європейські країни виділили Донбасу 14 мільйонів доларів
Про це повідомив сайт Програми розвитку ООН (ПРООН).
news-image

Уряди Данії, Швеції і Швейцарії вирішили виділити більше млн для вирішення проблем Донбасу, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

  Про це повідомив сайт Програми розвитку ООН (ПРООН). Гроші будуть виділені в рамках проекту Ефективне управління і залучення громадян для поліпшення доступу до правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища і соціальної згуртованості на сході України. Зазначається, що проект у рамках Програми розвитку ООН розрахований до 2022 року і покликаний сприяти ефективному управлінню та соціальної згуртованості в регіоні.

"Через війну на сході України, яка триває вже п'ятий рік, цивільне населення зазнало значних втрат, зокрема, за період з 2014 року загинуло 3300 чоловіків, жінок і дітей, отримали поранення близько 9000 мирних жителів. 1,5 млн чоловік стали внутрішньо переміщеними особами, а чимало інших, які живуть в постраждалих від конфлікту районах, стикаються з різноманітними проблемами", - йдеться у повідомленні.

 В ООН вважають, що спільний внесок Данії (,045 млн), Швеції ( млн) і Швейцарії ( млн) в розмірі ,045 млн допоможе почати пошук шляхів для вирішення ключових проблем у Донецькій і Луганській областях. 

"Кризу довіри можна подолати, тільки створюючи робочі місця, долаючи бідність, реалізуючи антикорупційні заходи, впроваджуючи правоохоронну і судову реформи, а також забезпечуючи права людини", - додали в організації.
Читайте також: Захарова заявила, що українська ідея щодо миротворців на Донбасі «веде до зламу» форматів урегулювання конфлікту