Події
10 лютого 2019
У черзі на блокпосту бойовиків помер літній чоловік - СЦКК
Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.
news-image

У Мар'їнському районі Донецької області, на блокпості в селі Кремінець, що тимчасово окуповане російсько-терористичними збройними формуваннями, в очікуванні переходу помер літній чоловік. Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Українська сторона СЦКК вкотре фіксує, як збройні формування РФ та їхні найманці продовжують тримати людей в чергах на блокпостах уздовж лінії зіткнення, що загрожує життю та здоров’ю цивільного населення", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СММ ОБСЄ, отриманою від лікаря, 7 лютого він намагався провести реанімаційні заходи для чоловіка віком 70 або більше років на блокпосту на автошляху H15 неподалік від комбінату "Каргілл" у населеному пункті Кремінець (на південний захід від Донецька), який намагався потрапити на підконтрольну владі України територію.

"У Донецьку співробітники морга розповіли міжнародним спостерігачам, що 7 лютого до них доправили тіло померлого літнього чоловіка і додали, що смерть настала з природних причин", - йдеться в повідомленні.

 Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг, неорганізованість та нервова обстановка в роботі блокпостів в холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ вкотре наражає на небезпеку мирне населення, притому, що серед тих, хто очікує переходу, переважно люди похилого віку, що прямують, як правило, за пенсіями та соціальними виплатами. 

"Українська сторона СЦКК вкотре застерігає окупаційну адміністрацію та збройні формування РФ від нехтування нормами міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення сприятливих умов для здоров’я та життя цивільного населення", - наголошується в в повідомленні.
Читайте також: Три європейські країни виділили Донбасу 14 мільйонів доларів