Події
12 лютого 2019
СБУ заблокує 100 сайтів, які загрожують нацбезпеці
Блокування сайтів СБУ робитиме у відповідь на інформаційні та кібератаки з боку Росії.
news-image
Служба безпеки України блокуватиме сайти, які запідозрять у підриві національної безпеки країни перед виборами президента. Про це заявив начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі програми "Свобода слова", пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Відповідне блокування сайтів СБУ робитиме у відповідь на інформаційні та кібератаки з боку Росії. Останнім часом СБУ фіксує групи інтернет-агітаторів, які співпрацюють з російськими кураторами та отримують від них грошову винагороду та завдання по дискредитації виборчого процесу.

"Наявна у Служби безпеки інформація свідчить про те, що основний ухил російські спецслужби будуть робити на гібридну агресію: кібератаки, атаки на кібернетичний простір та об'єкти критичної інфраструктури. А також другий вектор - інформаційні впливи, фейкові новини і атаки на інформаційний простір", - сказав Климчук.

Він повідомив, що СБУ володіє інформацією про те, що спецслужби РФ готують потужні кібератаки напередодні і під час президентських виборів в Україні.

"Вони можуть проходити не тільки на електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об'єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв'язок, фінанси і енергетика", - розповів Климчук.

За його словами, за останній рік було заблоковано близько 2 тис. фейкових акаунтів.

"Було подано для санкцій близько 200 інтернет-сайтів, які пропагували російську ідеологію. У цьому році подано ще 100 сайтів, які найближчим часом, найближчим указом президента буде введено в дію рішення РНБО і ці сайти будуть заблоковані", - додав Климчук.

Читайте також:Сьогодня Росія скликає засідання Радбезу ООН щодо України